Printervenlig version

Vores historie

Børn & Tro er en del af Child Evangelism Fellowship (CEF), som blev grundlagt i 1937 i USA af Jesse Irving Overholtzer. I hans kirkelige miljø troede man ikke, at børn kunne tro på Jesus og bede ham om at være en del af deres liv. Overholtzer blev imidlertid udfordret af præsten Charles Spurgeon, der i en prædiken sagde: ”Et femårigt ban, der hører evangeliet, kan ligesom en voksen også blive frelst.”

Overholtzer ønskede at modbevise Spurgeon, og derfor underviste han et antal børn, der ikke havde nogen tilknytning til kirke. Til hans store overraskelse kom disse børn hurtigt til at tro på Gud og ønskede at bede Jesus om at være en del af deres liv. Overholtzer blev så overbevist om, at børn kunne tro, at han dannede CEF.

Børn & Tro i Danmark

I 1947 kom Minnie Larsen fra CEF i USA til Danmark og startede Evangelisk Børnemission i Danmark. Hun blev gift med Henry Eskelund, og sammen ledte de organisationen i mange år. I 1987 overtog Kresten Jensen landslederskabet, og i 2012 blev jobbet videregivet til Dorthe Lykke Jensen. I september 2013 skiftede vi navn til "Børn & Tro".

Læs om, hvad vi tror på